I dag 19. februar 2015 starter ski-VM i Falun for fullt. Samtidig er det på dagen 41 år sidenMagne Myrmo tok gull på 15-kilometeren samme sted, og ble den siste verdensmesteren på treski. Begivenheten ble dokumentert av Billedbladet NÅsfotograf Lasse Klæboe. På bildene ser vi her medaljevinnerne Myrmo med sine
Landsem-ski (nr. 18), Gerhard Grimmer fra DDR (59) – som gikk på glassfiberski – og Vasilij
Rotsjev (41)  fra Sovjetunionen.

Arkivreferanse: PA-797 Billedbladet NÅ, U, 7666.

På Riksarkivets Flickr-side kan du se bilder fra VM på ski i Oslo i 1966 – og mange andre historiske fotografier.

Nå er det ‪#‎arkivvinter‬ hos Riksarkivet på Facebook, Twitter og Instagram og her på Dokumentene forteller. Vi legger ut flotte og morsomme vinterbilder fra Norge. Samtidig vil vi gjerne også se dine bilder av snø, ski, lek og alt annet som hører den kalde årstiden til. Del vinterbildene dine med oss på sosiale medier under emneordet #arkivvinter!

Månedens tema i februar 2015: #arkivvinter