Curling på Oppdal

 

Oppdal turisthotell ble et av de mest ettertraktede vintersportssteder i Norge da det åpnet i 1924.

Vintertilbudet bestod av flere nyheter: ”Vinterturistene faar foruten det præktige skiterræng, attraktioner som ishockey, curling og bobsleigh”, skrev Norges Handels- og Sjøfartstidende i forkant av åpningen. I to vintre ble det spilt curling på et lite tjern like ved turisthotellet. Det var hotellets gjester, men også lokalbefolkningen, som spilte curling. Steinene som ble brukt var importert fra Skottland, curlingens hjemland. Curling var med som olympisk oppvisningsgren i 1924 i Chamonix, og interessen for sporten økte, men det var likevel først i 1954 at den første curlingklubben ble stiftet i Norge, og da nettopp på Oppdal.

På reisen til og fra Oppdal kunne gjestene spise i fasjonable spisevogner. Vel fremme ved hotellet var det den beste servering på jernbanerestauranten eid av Norsk Spisevognselskap A/S. Innendørs på hotellet var det både dansesal og biljardsalong.

Begivenhetene vinteren 1924 ble foreviget av fotografen Anders Beer Wilse, på oppdrag fra Norsk Spisevognselskap A/S.

Arkivreferanse: RA: Privatarkiv 1528 Norsk Spisevognselskap, eske Ua 1_2_3

English: Guests playing curling and enjoying bobsleigh rides at Oppdal Tourist Hotel in 1924.