Sentrumsblink

Det Liberale Folkepartiet ble grunnlagt etter at Venstre ble splittet på landsmøtet på Røros i 1972. Den reelle grunnen til splittelsen var uenighet blant medlemmene om norsk medlemskap i EU. En stor del av de medlemmene som brøt ut fra Venstre dannet et nytt parti med navnet Folkepartiet Nye Venstre. “Gamle” Venstre protesterte mot dette navnet, og det nye partiet skiftet navn til Det Nye Folkepartiet. Etter noen tid skiftet partiet navn igjen, nå til Det Liberale Folkepartiet.

Oppslutningen om DLF var jevnt synkende utover på 80-tallet, og DLF vedtok på landsmøte i 1988 å legge partiet ned. Landsmøtet oppfordret alle medlemmer til å melde seg inn i Venstre. Fire år etter at dette skjedde, i 1992, var det noen av de gamle medlemmene av DLF som igjen opprettet Det Liberale Folkepartiet.

Arkivreferanse: PA-0632 Det Liberale Folkeparti, F 126, mappe 1 Valgmateriell

English: Campaign poster from the Norwegian political party The Liberal People’s Party. The social liberal party was established in 1972, because of a split in the Liberal Party over the issue of Norway’s accession to the EEC. 

Månedens tema i september: Politikk
Vi setter fokus på politisk stoff i arkivene