Norsk diplomati i tropene

Tekstiler og påkledning kan ha offisiell betydning. En av de første sakene det nye norske utenriksdepartementet fikk seg forelagt etter 1905, var spørsmålet om man skulle innføre en egen tropeuniform for våre diplomater som var stasjonert i varme land.

Ved kongelig resolusjon av 25. april 1907 ble det bestemt at uniformen skulle bli som på tegningen ovenfor. Det var spesielt i varme strøk som Sør-Afrika, Kina, Japan og Malta at den nye spesialsydde tropeuniformen skulle brukes.

Den største forskjellen fra ordinær tjenesteuniform var den lyse fargen og det lettere tekstilmaterialet. En passende hvit hjelm skulle beskytte mot solstrålene.

Arkivreferanse: S-2259 Utenriksdepartementet, Du, eske 6864, legg 2 (vedlegg).

English: Uniform for Norwegian diplomats stationed in tropical areas, approved by royal decree in 1907.  

Månedens tema i august: Tekstiler
Vi setter fokus på godt stoff i arkivene