Maten er servert!

image

Festmaten utgjør en viktig del av en bryllupsfeiring.

Oksehalesuppe, hummer og and – sammen med eksotiske frukter og grønnsaker som ananas og asparges – sto på menyen under sølvbryllupet som ble markert på storgården Borgestad i Telemark den 1. juli 1905. Til de mange rettene fikk gjestene servert en rekke forskjellige viner.

Det var ingen hvem som helst som feiret 25 års bryllupsdag. Borgestad var hjemstedet til Gunnar Knudsen og hans kone Anna Sofie, født Cappelen. Knudsen var reder, industrigründer og politiker for Venstre.

Da sølvbryllupet fant sted tjente han som finansminister i Christian Michelsens regjering. Slik sett var det kanskje ekstra grunn til å feire denne sommerdagen: Bare tre uker i forveien var unionen med Sverige blitt oppløst. Senere ble Knudsen norsk statsminister to ganger.

Arkivreferanse: PA-0626 Gunnar Knudsen, Dd, 22, 2 

English: Menu from Gunnar and Anna Sofie Knudsen’s silver wedding in 1905.

Månedens tema i juli 2013: Bryllup
Vi setter fokus på bryllup i arkivene