5 favoritter: På reise for 80 år siden

Reisebyrået Bennett’s reiseruter og hotelliste for sommeren 1929 gir alt en turist trenger av informasjon for å planlegge ferien i Norden og resten av Europa: Boken inneholder rutetider for tog, oversikt over flyruter, dampskipslinjer og automobilveier, i tillegg til hoteller, restauranter og severdigheter.

Hva med kurbad i tyske fjell eller besøk til berømte byer som Venezia og Paris? I den franske hovedstaden kunne man for eksempel spise på kinesisk restaurant eller bo på hoteller med ”fuld Komfort og fortrinlig Betjening”.

De øvrige bildene viser reisehåndbøker fra sent på 1920-tallet og tidlig 1930-tall. Dette er materiale rettet mot norske, tyske og nederlandske reisende. Den gang som nå ble midnattssol, fjorder, fjell og bunadskledde nordmenn brukt i markedsføring.

Arkivreferanse: PA-1189 Vesteraalens Dampskibsselskab, Xf, 2.

English: Travel guides for tourists around 1930. Those who could afford to travel had a choice of many different destinations and there was ample informative material at hand.

Månedens tema i juni 2013: Reise
Vi setter fokus på reiser i arkivene.