Quislings veske

I sitt voksne liv førte Vidkun Quisling 7. sanser. Han benyttet dem ganske lite, så det går ofte mange sider mellom hver innførsel. Likevel gir de innblikk i mange sentrale hendelser og avtaler, slik som besøkene hos Hitler i Berlin. Med tre unntak er alle almanakkene bevart for perioden 1922-1944. De oppbevares nå i Riksarkivet.

Se alle 7. sansene til Quisling skannet.

Arkivreferanse: RA/PA-750 Vidkun Quisling, H1

Månedens tema april 2013: Vårslipp
Vi setter fokus på dokumenter og foto fra 2. verdenskrig i forbindelse med Riksarkivets vårslipp

Årets vårslipp er i sin helhet viet Vidkun Quisling. Blant de digitaliserte dokumentene som slippes er mange nylig blitt frigitt, mens noen nettopp er blitt avlevert til Riksarkivet og derfor bør være helt ukjente. I tillegg publiserer vi samtlige fotografier i Riksarkivet hvor Quisling er avbildet. Les mer på www.arkivverket.no